Van lineair naar Circulair » Van afval naar product » ECO all the Way

Reguliere toeleveranciers kennen een businessmodel met KPI's die veelal gekoppeld zijn aan (sales) targets. Het sluiten van contracten met afnameverplichtingen in aantallen en bonussen wanneer deze worden behaald, dan wel niet overschreden zijn succesvolle ketenvoorbeelden. Onderzoek naar de achterkant van deze keten laat echter zien dat er ruimte is voor innovatie, vernieuwing.

Of is het een stap terug naar de oorsprong? Alleen produceren wanneer er daadwerkelijk iets nodig is en afval zien als een waardestroom die opnieuw dienst kan doen in diezelfde keten?

Samenwerken met ECO all the Way betekent een omslag in het gedachtegoed. ECO all the Way investeert in een duurzame relatie met haar klanten om vanuit een gezamenlijk overeengekomen commitment de meest belangrijke KPI te bereiken: hoe reduceren we de stroom verbruiksartikelen tot het minimum en creeren we een veilige en duurzame werkplek op locatie, met een minimale CO2 voetafdruk. Elke werkplek is er één, velen maken het verschil is ons motto! 

Hoe van een Degeneratief businessmodel te komen tot een Regeneratief model waarin elke stap die wordt gezet bijdraagt aan een positieve impact op veiligheid en milieu?

Klant worden bij ECO all the Way betekent een gezamenlijke start beginnend bij het inzichtelijk maken van de gegeneerde afvalstromen om vanuit daar te kijken hoe deze duurzaam te recyclen naar hernieuwde grondstoffen voor nieuwe productie van dagelijkse verbruiksstromen. Dit doen wij door werkplaatsen in te richten met zogeheten "smart bins" welke registreren wat er aan afval weggegooid wordt. Vanuit deze stroom vindt vervolgens de bestelprocedure plaats. Helderheid en inzicht in conreet verbruik, geen overtollige voorraden vanwege afname verplichtingen en daarmee geen verspillingen meer. Alleen dat wat leeg weggegooid wordt, wordt daadwerkelijk verbruikt en daarmee automatisch besteld.

Op deze manier is er een start gemaakt met het circulair maken van uw organisatie en heeft u daarmee een groen vinkje gezt op uw MVO agenda.

 

© 2019 - 2022 ECO all the Way | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel